Heersers 2019

Prins Robin d'n Uurste en Prinses Yvonne

 Prinsenpaar 6701 Verkleind

Mi carnaval in m`n bloed,

blieve we onszelluf en kumt ut hullemoal goed!

Jeugd Prinsenpaar 2019

Het Jeugdprinsenpaar van 2019

Jeugdprinsenpaar small 2019

Prins Thijs d'n Twedde en Prinses BrittKnotsgekke Ulewappersbal "Oud en Foud"
De een na laatste avond van carnaval 2018 is alweer aangebroken,  wat gaat het toch hard als die sneltrein van aan elkaar geregen feestjes eenmaal vertrokken is..  het aantal kansen om te genieten neemt helaas dus ook snel af, maar op maandag avond staat er wel eentje op het programma die velen met rood omcirkeld is gezien de het mooie en gezellige programma wat de commissie de afgelopen jaren in elkaar heeft gezet.  een avondje Vol Gas feestvieren zoals ex-prins Ted het ooit verwoorde in zijn lijfspreuk met tussendoor ludieke gezellige onderbrekingen of optredens waarbij er even aandacht is voor het podium, heel even rust in dansen en hossen om daarna op de muziek van hofkapel of DJ Walliez weer lekker los te gaan.
Na het succes van Glow in de dark van de afgelopen 2 jaren heeft de commissie dit jaar de avond weer in een nieuw jasje gestoken, ofja nieuw? eerder oud.  want met het thema Oud en Fout gaan ze terug in de tijd van rock en roll waarbij de hoofdbandjes natuurlijk niet mogen ontbreken, en degene die er geen heeft, krijgt deze wel van de organisatie. een kleurrijk gezelschap is inmiddels in zaal Internos als ze aan de muziek van de Ulewappers Hofkapel horen dat Prins Ronald d'n uurste, Prinses Ilse en hun gehele gevolg de weg van de residentie naar dit bal hebben gevonden om mee te komen feesten met het volk.  Kort nadat de stemming inmiddels al in zit neemt Sanne Donkers het woord om iedereen welkom te heten en het eerste optreden aan te kondigen, namelijk een optreden van ons prinsenpaar die nu niet de Ulewapper hoeft te gaan zingen maar het nummer "Barbygirl" ten gehore te brengen ten overstaan van een inmiddels volle zaal.  Even later komt de organisatie met de strekking van de "optredens" tijdens de rest van de avond, namelijk spelletjes spelen.  Van 2 verschillende groepjes wordt een drietal het podium op gevraagd om deel te nemen aan het oud-hollandse Koekhappen.  De strijd tussen de roze jasjes en de ouders van groep 8 lijkt snel beslist maar na een 2-0 voorsprong duurt het toch nog even voordat de 3e koek helemaal op is en de eerste borrels zijn verdiend voor de roze jasjes.
Een klein half uurtje feesten verder is het tijd om te zingen voor de jarige Maartje Bakker om daarna de deelnemers voor het 2e spel op het podium te roepen. ook dit keer een oud-hollands spelletje namelijk het spijkerpoepen, en het lijkt erop alsof er thuis nog regelmatig wordt beoefend want in no-time zijn er drie spijkers in de flesjes verdwenen en zijn de voglende borrels verdiend. Rond de klok van half 12 is er prijs voor een groepje dat geen spel heeft hoeven te spelen, maar hebben dat te danken aan hun kostuumkeuzes. de best verklede bestaat uit een zeer bijzonder groepje uit de nederlandse sportgeschiedenis. het gouden trio van het Nederlands Eltal dat oranje het EK-goud in 1988 bezorgde samen met hun spelersvrouwen met fluoriserende netkousen worden gezamenlijk tot best verklede groep gekozen en mogen ook gaan borrelen aan de bar.   En alsof de aandacht even niet op het podium is geweest feest de zaal na deze bekendmaking net zo vrolijk verder op de muziek die DJ Walliez afwisselt van carnavalsmuziek en echte rock'n roll nummers. een kleine officiele onderbreking volgt als voorzitter Rick Donkers het woord neemt en de uitbaters van Internos naar voren haalt. Harald en Suzan krijgen als dank voor hun gastvrijheid tijdens alle activiteiten uiteraard ook een onderscheiding uitgereikt door Prins Ronald d'n Uurste. het applaus in de zaal verraad dat ook de gehele zaal vind dat deze onderscheiding ook dik verdiend is.
gedurende de avond wordt er tussen het feesten door nog ezeltje Prikje gespeeld, wordt er een echte strijd geleverd met "het spel met het rubbertje" waarbij ballonnen op elkaars rug gebonden worden die men met tegen elkaar aandrukken uiteindelijk kapot moet zien te krijgen,  het "valsspelen" met een aansteker wordt uiteindelijk niet beloond want vanuit een 2 tegen 1 situatie lopen de kameradski's uiteindelijk toch de borrel mis.. Ook twister mag binnen dit thema natuurlijk niet ontbreken en doet zelfs onze opperuul een rondje mee. gezien de snelheid waarmee de eerste groep ten onder gaat wordt dit spelletje nogmaals gespeeld en bij het laatste spel dat die avond gespeeld wordt kan de jury niet anders dan alle deelnemers tot winnaar uit te roepen en naar de bar te sturen voor een borrel, want de duo's die de dropveters naar elkaar toe op dienen te eten doen dit allen zo snel dat het met het blote oog niet waarneembaar was wie dit uiteindelijk als snelste voor elkaar heeft gekregen. De Ulewappers Hofkapel en DJ Wallies houden er opnieuw moeiteloos de stemming in en zetten de zaal op zijn kop waardoor iedereen die deze kans om te genieten gepakt heeft er de komende dagen na de carnaval nog een gezellig van kan nagenieten als de avond tijdens een kop koffie, in de kroeg of in de winkel nog eens besproken wordt. wat een geweldige avond heeft de comissie weer in elkaar gezet, en op wat voor feestelijke manier hebben de inwonders van het ulewappersland dit gewaardeerd en hiervan meegenoten.
 De laatse keer dat de Ulewappers Hofkapel de instrumenten in handen neemt in de zaal is dat om onze heersers terug te begeleiden richting hun residentie om daar het feestje van deze lange dag weer af te gaan sluiten. .  Maar deze dag afsluiten lijken deze muzikanten echter nog even niet van plan te zijn, ze blijven maar doorgaan terwijl onze heersers op het biljart bejubeld worden en volop blijven genieten van dit trouwe clubje hoffelijke artiesten. Heel even leek het erop alsof de crazy piano's 't dorpscafe waren binnengekomen, want moeiteloos wisselen ze de instrumenten door aan elkaar en spelen de residentie helemaal plat totdat het fluitje van kapelleider Coen van Horen klinkt.  Morgen nog 1 dagje waarin met jong en oud carnaval wordt gevierd. Beginnend met de receptie van KBO-Prinsenpaar Mart en Toos, gevolgd door een gezellig dansmiddag,  het "wedden dat" bij Internos, het ontmantelen van Jeugdcarnaval 2018 en uiteindelijk de aflsuitende sessie in de residentie waar de leden van CV de Ulewappers uit hun functie ontheven gaan worden inclusief onze heersers die vanaf dat moment weer gewoon als Ronald en Ilse door het leven gaan, maar voor het zover is dus nog 1 dag de kans om lekker te genieten als prinsenpaar.