Heersers 2019

Prins Robin d'n Uurste en Prinses Yvonne

 Prinsenpaar 6701 Verkleind

Mi carnaval in m`n bloed,

blieve we onszelluf en kumt ut hullemoal goed!

Jeugd Prinsenpaar 2019

Het Jeugdprinsenpaar van 2019

Jeugdprinsenpaar small 2019

Prins Thijs d'n Twedde en Prinses BrittCarnavalsmaandag
Fruitschalen en rompertjes rondbrengen, lekker eten, feesten met de jeugdige ulewappers en ulewapperinnekes op het hummeltjesbal en tot slot een knalfeest op het knotsgekke ulewappersbal met dit jaar het thema oud en fout.. dat is heel kort samengevat de reden waarom je op carnavalsmaandag in het Ulewappersland moet zijn en een hele dag volop kunt genieten.
Ziekenbezoek staat er op het programma van CV de Ulewappers op maandagochtend om 10.00 uur.  Een fruitschaal brengen naar diegene die vroeger veel carnaval hebben gevierd of degene die om een wat minder prettige reden dit jaar even geen carnaval kunnen vieren. eventjes een praatje maken over hoe het gaat, en hoe de carnaval verloopt, hoe de optocht was die velen dan toch nog hebben kunnen zien om ook die mensen toch mee te kunnen laten genieten van de carnaval, altijd onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee wat al dankbaar klaar staat. En een dankbare activiteit is het, wat dat stralen de mensen die een fruitschaaltje mogen ontvangen uit. Maar ook een bezoekje aan mensen die niet ziek zijn, maar om een hele prettige reden even wat minder aan carnaval doen dit jaar. namelijk de geboorte van een ulewapper of ulewapperinneke gedurende de regeerperiode van onze opperuul Prins Ronald d'n uurste.
Als rond de middag de heren van de raad, bestuur en ons prinsenpaar zijn teruggekeerd in de residentie sluiten de dames en de Ulewappers Hofkapel zich weer aan om gezamenlijk naar zaal Internos te trekken. Daar wacht ze weer een overheerlijk carnavalsdiner. een lekkere soep, rijst, vlees, groentes, aardappeltjes en een lekker stukje ijs na. Heerlijk om het lichaam weer van de juiste voedingstoffen te voorzien en de tank weer op te laden voor de laatste anderhalve dag carnaval vieren. Na een dankwoord aan het keukenpersoneel trekt het hele gezelschap richting de Moost waar het hummeltjesbal inmiddels van start is gegaan.  De Ulewappers Hofkapel gaat de Opperuul, zijn prinsesje en hun gevolg voor en niet lang nadat de heersers zijn gearriveerd stroomt de zaal voller en voller en doet het goed weer zoveel jonge ulewappers en ulewapperinnekes met hun ouders te zien.
De wat oudere kinderen hebben al snel het luchtkussen gevonden en lopen zo nu en dan mee in een van de vele polonaises. De kleintjes in het begin vaak nog wat verlegen bij papa of mama. Verbaasde gezichtjes als papa, mama, of hun vrienden er gek uitzien in hun carnavalspakjes en een brede glimlach zodra ze de confettie en slingers hebben ontdekt of de rammelende onderscheidingen. Wat leuk is het toch om die kinderen zo te zien genieten. Eventjes later is het wat werk om de dansvloer vrij te krijgen, de kinderen eventjes aan de kant en voor de veiligheid ook de slingers en confettie van de vloer als de dansmarietje van groep 8 nog een keer de dans waar ze samen met Joyce Thijssen wekenlang op hebben geoefend mogen uitvoeren. En dan is het genieten voor iedereen, want dat oefenen is niet voor niets geweest en de dames laten een geweldige show zien. Na dit optreden volgen niet direct de Ulewappersdansmariekes want eerst moet er nog een verkleedpartij plaatsvinden. Prins Ronald is namelijk weer eens zijn scepter verloren en het toeval wil dat de showgirls van de Ulewappers deze in handen hebben.  het blijkt echter een droom van ons prinsesje te zijn om met deze meiden mee te dansen en zij zal zoals al de hele carnaval haar Opperuul ook bij deze opdracht om de scepter terug te krijgen bijstaan.  Samen hijsen ze zich in een dansmariekespakje, krijgen ze achter de schermen waarschijnlijk nog een paar tips om daarna volop mee te swingen op de dansvloer die maar net genoeg vrijgemaakt kon worden omdat iedereen, en zeker de jongere kinderen van heel dicht bij willen zien. Ze hebben dit ruim 6 minuten durende optreden natuurlijk al meerdere malen mogen aanschouwen en dat is vooral te zien aan Prinses Ilse die vele pasjes al mee kan doen, maar ook onze Opperuul laat zich van zijn goede kant zien en danst vrolijk mee.
Daarna is de vloer weer vrij om te dansen, springen, hossen of gewoon lekker rond te kruipen tussen de confetti. nog heel even wordt het spannend en komen alle kinderen naar voren met hun lotjes voor de loterij. Een 6-tal verassingsprijzen en er te winnen en alle winnaars hebben hun lotjes goed bewaard en gaan met een volle tas aan prijzen richting hun ouders om deze bij te houden tot thuis, zodat ze daarna zelf weer door kunnen feesten.
het doorfeesten voor CV de Ulewappers en waarschijnlijk ook voor veel papa's en mama's staat s'avonds weer op het programma.  Want nadat de Ulewappers Hofkapel Prins Ronald en zijn gevolg terug hebben begeleid naar de residentie zullen ze enkele uurtjes later de omgekeerde weg gedeeltelijk weer afleggen om de komst van onze heersers naar het knotsgekke ulewappersbal aan te kondigen.